UV-nagellack

Är du också trött på nagellack som tar evigheter att torka och får repor bara du tänker på att röra något på flera timmar efter appliceringen, och som dessutom skalas av nageln redan dagen efter att du annars har applicerat lacket till perfektion? Då har vi lösningen för dig som vill ha vackra naglar varje dag utan alla problem: ett UV-nagellackset. Med ett gellack härdat i UV-lampa kan du göra vackra naglar hemma i vardagsrummet, som bara håller och håller. Bäst av allt? Det är också billigt. Här på sidan hittar du ett brett utbud av Nailster UV nagellack i många vackra färger och nyanser.

Kan du inte vänta alls med att komma igång med ditt UV-nagellack? Beställ då ett av våra UV-nagellack-startpaket redan idag och kom igång med din enkla nagellacksrutin.

 

Vad är UV-nagellack?

Ett UV-nagellack är på många sätt precis som ett vanligt nagellack — förutom att det flyter på nageln tills det att det kommer i kontakt med ljuset från en UV-lampa. Det betyder alltså att ett UV-gel-nagellack inte kan lufttorka. Det låter kanske besvärligt, men det är faktiskt mycket lättare att arbeta med än ett vanligt nagellack.

 

Nu kanske du undrar varför UV-nagellack ska vara lättare än vanligt nagellack, när det nu inte kan lufttorka. Men vi tror att detta är just en av de stora anledningarna till att gellack är så mycket lättare. När UV-nagellacket håller sig flytande under appliceringen betyder det nämligen att du inte ska skynda dig att lägga ditt lager nagellack helt perfekt, eftersom det börjar torka så snart det är ute ur flaskan. Istället kan du koncentrera dig och spendera den tid det tar att lägga ett vackert lager av gel-nagellack på varje nagel, och sedan stelnar nagellacket snabbt, enkelt och bekymmersfritt i UV-lampan. När lacket har fått en runda i UV-lampan så är de så torra att du är good to go med detsamma. Inga bekymmer om att slå i något med naglarna under de första timmarna. Det blir inte mycket lättare.

 

UV nagellack — hur?

När du fixar dina naglar är det bästa med UV-nagellack att lacket kommer att hålla i så mycket som tre veckor efter att du har lagt den. Det förutsätter dock att du har lagt lacket korrekt. Nedan hittar du en snabbguide för att applicera ditt gel-nagellack på rätt sätt. Om du vill ha en ännu mer noggrann guide kan du läsa vår utförliga guide till appliceringen av gellack.

När du ska arbeta med UV-nagellack består applikationen av 5 steg. De är:

 

 • Se till att du har all din utrustning redo.
  Den bästa förberedelsen du kan göra är att ha all din utrustning redo. Det innebär ditt baslack, topplack och färg du vill ha på naglarna, samt din UV-lampa för nagellack, nagellackborttagare, en nagelfil och eventuellt även en nagelbandspusher, samt luddfria wipes, Nailster Cleanser och nagelbandsolja. När allt detta är klart kan du fixa dina naglar utan att springa runt för att hitta först det ena och sen det andra.
 • Förbered naglarna korrekt
  Om du vill uppnå bästa resultat med ditt UV-nagellack är det viktigt att du ordentligt förbereder dina naglar. Det betyder att du måste se till att det inte finns några gamla nagellackrester som sitter på naglarna och detsamma med smuts eller olja. Dessutom är det alltid en bra idé både att fila naglarna till önskad form och därefter skjuta nagelbanden på plats. När det är gjort tar du bort överflödigt fett från naglarna med dina luddfria wipes och nu är dina naglar redo för sitt första lager av UV-nagellack.
 • Applicera ditt UV-baslack
  När naglarna är filade och fria från överflödig olja ska du lägga ditt första lager lack: din base coat. Ett baslack ska läggas på alla naglar i ett tunt lager. Det får inte komma på huden så spendera därför extra tid på att lägga det ordentligt innan du torkar UV-baslacket i UV- och LED-lampan. Med en base coat ser du både till att ditt nagellack håller längre, men du skyddar också din egen nagel från missfärgning från nagellacket. Det är därför en dum idé att hoppa över det här steget — även om du har lite bråttom.
 • Applicera ditt color coat (ditt färgade UV-nagellack)
  När din grund är på plats, din base coat, är det dags att lägga den färg du vill ha på naglarna under de kommande tre veckorna. I det här steget är det viktigt att du applicerar färgen i ett tunt och jämnt lager på alla naglar. Beroende på färg kan det vara nödvändigt att lägga 2-3 lager, men kom ihåg att använda UV- och LED-lampan mellan varje lager.

  KOM IHÅG! Om du har mod att leka med spännande nageldesign så ska din design göras som det allra sista i steg 4. Alltså innan du lägger din top coat. Om du har kört fast i samma färger och mönster kan du gärna läsa våra inlägg om inspiration för nageldesign.
 • Applicera din UV top coat
  Det sista steget för att få vackra och slitstarka naglar med ditt UV-nagellack är ett topplack. En top coat hjälper inte bara till att säkerställa en fin yta på nageln, det hjälper också till att försegla ditt färgade gel-nagellack, vilket garanterar lång hållbarhetstid. Applicera därför ditt topplack, låt det härda i 1-2 minuter under UV- och LED-lampan och njut sedan av dina vackra naglar i upp till tre veckor.

 • Ibland upptäcker du att nageln är lite klibbig när ditt sista lager av topplack är härdat. Detta klister kan du lätt ta bort med våra luddfria wipes. Om du vill ge dina naglar extra bra förhållanden bör du som det absoluta sista du gör applicera vår nagelbandsolja längs dina nagelkanter och nagelband. Dina nagelband kommer att tacka dig för det.

Hur tar man bort UV-nagellack?

Du kan lätt och effektivt ta bort ditt gelnagellack med den så kallade ”soak-off”-metoden. Med denna metod mjukgörs ditt gel-nagellack med en acetonlösning eller vår Nailster-nagellackborttagare, varefter du enkelt kan skrubba bort lacket från nageln.

 

Även om ditt nagellack kan vara snyggt på naglarna i många veckor så växer dina naglar som du vet. Därför kommer det vid en tidpunkt bli nödvändigt att ta bort ditt UV-nagellack. Det kan du göra på olika sätt. Vi rekommenderar att du blöter våra luddfria wipes i aceton, varefter du lägger en wipe runt om varje nagel och ser till att de är tätt förslutna med en nagelklämma. Det tar vanligtvis 10-15 minuter för nagellacket att ha släppt från nageln, men med för många lager lack kan det vara nödvändigt att vänta så mycket som 30 minuter. När lacket lossnat trycker du helt enkelt försiktigt av det från nageln, till exempel med din nagelbandspusher, och så är du färdig.

 

Skäm gärna bort dina naglar med lite nagelbandsolja efter att du har tagit bort ditt gellack.

 

Fördelar med gel-nagellack

Utöver att UV-nagellack inte torkar förens det kommer i kontakt med UV-ljus, finns det alltså också många andra bra fördelar med att använda ett UV-gel-nagellack.

 

 • Håller sig vackert i upp till 3 veckor
 • Lätt att applicera eftersom det inte lufttorkar
 • Härdar snabbt under UV-lampan
 • Minimal risk för repor och märken i lacken
 • Krackelerar och flagnar inte
 • Lätt att ta bort igen med Nailster nagellackborttagare.

Vad kostar UV-nagellack?

Som du kan läsa i fördelarna ovan så finns det riktigt många anledningar att komma igång med ditt gel-nagellack. Nu kanske du tänker att med alla de förtjusande fördelarna måste det säkert vara ganska dyrt att investera i ett sådant set. Men något av det bästa med UV-nagellack från Nailster är faktiskt att det inte kostar skjortan. Tvärtom hittar du billigt UV-nagellack hos oss. Självklart är det lättare att sätta sig i stolen och få en kosmetolog att fixa dina naglar, men då finns det både tid och pengar att spara genom att fixa dina naglar med gel-nagellack själv. Med ett Nailster-kit får du några av de bästa UV-nagellacksseten på marknaden, och samtidigt är det superenkelt att använda. Så vad väntar du på?

 

Köp ditt Nailster UV-nagellackstillbehör redan idag och kom igång med att göra dina egna vackra naglar.