UV-nagellack

Är du också trött på nagellack som tar evigheter att torka? Sen att det får repor bara du tänker på att röra något på flera timmar efter appliceringen, och dessutom skavs av redan dagen efter att du applicerat det perfekt? Då har vi lösningen för dig som vill ha vackra naglar varje dag utan alla problem: ett UV-nagellackset. Med ett gellack härdat i UV-lampa kan du göra vackra naglar hemma i vardagsrummet, och de håller! Bäst av allt? Det är billigt. Här på sidan hittar du ett brett utbud av Nailsters UV-nagellack i många vackra färger och nyanser.

Kan du inte bärga dig med att komma igång med ditt UV-nagellack? Beställ då ett av våra startkits med UV-nagellack redan idag och kom igång med en enkel nagellacksrutin. 

Vad är UV-nagellack?

Ett UV-nagellack är på många sätt precis som ett vanligt nagellack — förutom att det flyter på nageln tills det att det kommer i kontakt med ljuset från en UV-lampa. Det betyder alltså att ett UV-gel-nagellack inte kan lufttorka. Det låter kanske besvärligt, men det är faktiskt mycket lättare att arbeta med än ett vanligt nagellack.

Nu kanske du undrar hur UV-nagellack är lättare än vanligt nagellack när det inte kan lufttorka. Men vi anser att just detta är en av de stora anledningarna till att gellack är så mycket lättare. Eftersom UV-nagellacket håller sig flytande under appliceringen betyder det nämligen att du inte behöver skynda med att lägga nagellacket helt perfekt. Det börjar nämligen inte torka så snart det är ute ur flaskan som vanliga nagellack. I stället kan du koncentrera dig och lägga den tid det faktiskt tar att applicera ett perfekt lager gel-nagellack på varje nagel. När lacket sen har fått en runda i UV-lampan så är de helt klara direkt. Du behöver inte ens oroa dig över att slå i något med naglarna under de första timmarna. Det blir inte mycket lättare.

UV-nagellack — hur?

Det bästa med UV-nagellack är att när du fixar dina naglar kommer lacket att hålla så länge som upp till tre veckor. Det förutsätter dock att du har lagt lacket korrekt. Nedan hittar du en snabbguide för att applicera ditt gel-nagellack på rätt sätt. Om du vill ha en ännu mer noggrann guide kan du läsa vår utförliga guide till appliceringen av gellack.

När du ska arbeta med UV-nagellack består appliceringen av 5 steg. De är:

 • Se till att du har all din utrustning redo.
  Den bästa förberedelsen du kan göra är att ha all din utrustning redo. Det innebär ditt baslack, topplack och färg du vill ha på naglarna, samt din UV-lampa för nagellack, nagellackborttagare, en nagelfil och eventuellt även en nagelbandspusher, samt luddfria wipes, Nailster Cleanser och nagelbandsolja. När allt detta är klart kan du fixa dina naglar utan att springa runt för att hitta först det ena och sen det andra.

 • Förbered naglarna korrekt

  Det är viktigt att du ordentligt förbereder dina naglar ordentligt om du vill ha ett bra resultat. Det betyder att du måste se till att det inte finns några gamla nagellacksrester kvar på naglarna och detsamma gäller smuts eller olja. Dessutom är det alltid en bra idé att både fila naglarna till önskad form och därefter putta nagelbanden på plats. När det är gjort tar du bort överflödigt fett från naglarna med dina luddfria wipes och dina naglar är redo för sitt första lager av UV-nagellack.

 • Applicera ditt UV-baslack

  När naglarna är filade och fria från överflödig olja ska du lägga ditt första lager lack: ditt base coat. Ett baslack ska läggas på alla naglar i ett tunt lager. Det får inte komma på huden så lägg därför lite extra tid på att applicera det innan du torkar det i UV- eller LED-lampan. Med ett base coat ser du dels till att ditt nagellack håller längre, men du skyddar också din egen nagel från missfärgning från nagellacket. Det är därför en dum idé att hoppa över det här steget — även om du har lite bråttom.

 • Applicera ditt color coat (ditt färgade UV-nagellack)

  När grunden är klar, ditt base coat, är det dags att applicera den färg du vill ha på naglarna under de kommande tre veckorna. I det här steget är det viktigt att du applicerar färgen i ett tunt och jämnt lager på alla naglar. Beroende på färg kan det vara nödvändigt att lägga 2-3 lager, men kom ihåg att använda UV- och LED-lampan mellan varje lager.

  KOM IHÅG! Om du är modig nog att leka med spännande nageldesigns så ska det göras som det allra sista i steg 4. Alltså innan du applicerar ditt top coat. Om du har kört fast i samma färger och mönster kan du gärna läsa våra inlägg om inspiration för nageldesign.

 • Applicera ditt UV top coat
  Det sista steget för att få vackra och slitstarka naglar med UV-nagellack är ett topplack. Ett top coat hjälper inte bara till att säkerställa en fin yta på nageln, det hjälper också till att försegla ditt färgade gel-nagellack, vilket garanterar lång hållbarhetstid. Applicera därför ditt topplack, låt det härda i 1-2 minuter under UV- eller LED-lampan och njut sedan av dina vackra naglar i upp till tre veckor.

  Ibland kan du märka att nageln är lite klibbig när ditt sista lager av topplack är härdat. Detta klister tar du lätt bort med våra luddfria wipes. Om du vill ge dina naglar extra bra förutsättningar bör du applicera vår nagelbandsolja längs dina nagelkanter och nagelband som det absolut sista steget. Dina nagelband kommer att tacka dig för det.

Hur tar man bort UV-nagellack?

Du kan lätt och effektivt ta bort ditt gelnagellack med den så kallade ”soak-off”-metoden. Med denna metod mjukgörs ditt gel-nagellack med en acetonlösning eller vår Nailster-nagellackborttagare, varefter du enkelt kan skrubba bort lacket från nageln.

Även om ditt nagellack kan vara snyggt på naglarna i många veckor så växer dina naglar. Därför kommer det någon gång att bli nödvändigt att ta bort ditt UV-nagellack. Det kan du göra på olika sätt. Vi rekommenderar att du blöter våra luddfria wipes i aceton, därefter lägger du en wipe runt varje nagel och ser till att de är tätt förslutna med en nagelklämma. Det tar vanligtvis 10-15 minuter för nagellacket att släppa från nageln, men med många lager lack kan det vara nödvändigt att behöva vänta i runt 30 minuter. När lacket lossnat trycker du helt enkelt försiktigt av det från nageln, till exempel med din nagelbandspusher. Klart!

Skäm gärna bort dina naglar med lite nagelbandsolja efter att du har tagit bort ditt gellack.

Fördelar med gel-nagellack

Utöver att UV-nagellack inte torkar förrän det kommer i kontakt med UV-ljus, finns det också många andra bra fördelar med att använda ett UV-gel-nagellack. 

 • Håller sig vackert i upp till 3 veckor
 • Lätt att applicera eftersom det inte lufttorkar
 • Härdar snabbt under UV-lampan
 • Minimal risk för repor och märken i lacket
 • Krackelerar och flagnar inte
 • Lätt att ta bort igen med Nailster nagellackborttagare.

Vad kostar UV-nagellack?

Som du kan läsa i fördelarna ovan så finns det riktigt många anledningar att komma i gång med ditt gel-nagellack. Nu kanske du tänker att med alla dessa fördelar måste det vara ganska dyrt att investera i ett av våra startkits. Men något av det bästa med UV-nagellack från Nailster är faktiskt att det inte kostar skjortan. Tvärtom hittar du billigt UV-nagellack hos oss. Självklart är det lättare att sätta sig i stolen och få en kosmetolog att fixa dina naglar, men då finns det både tid och pengar att spara genom att fixa dina naglar med gel-nagellack själv. Med ett Nailster-kit får du några av de bästa UV-nagellacksseten på marknaden, och samtidigt är det superenkelt att använda. Så vad väntar du på? 

Köp ditt Nailster UV-nagellackstillbehör redan idag och kom igång med att göra dina egna vackra naglar.