Applicering av gel polish

Innan du börjar applicera ditt gel polish är det nödvändigt att utföra en grundlig förberedelse (prep) av dina naglar.

Detta inkluderar att trycka tillbaka nagelbanden och matta nagelplattan, vilket är nödvändigt för att uppnå vackra och långvariga resultat.

PH Bond

Vår PH bond är designad för dig med extra oljiga naglar. Denna produkt torkar ut nageln och tar bort överflödig nagelolja. Det rekommenderas att applicera vår PH bond i ett tunt lager på nagelplattan utan att komma i kontakt med huden. Efter applicering, lufttorka i 60 sekunder.

Det måste dock klargöras att vår PH bond inte är väsentlig för hållbara naglar, utan kan vara ett komplement till vår cleanser, som också torkar ut nageln.

Primer

Vår primer används för att skapa ett häftande lager innan base coat appliceras. Detta säkerställer bättre fästning av produkterna på dina naglar och förlänger hållbarheten.

Primern ska appliceras i ett tunt lager på hela nagelplattan utan att komma i kontakt med huden och sedan lufttorkas i 60 sekunder. Det är inte nödvändigt för de flesta att använda primer, men det kan bidra till en bättre hållbarhet för vissa.

Base Coat

Base coat måste appliceras i ett tunt och jämnt lager på nagelplattan för att skydda naglarna från missfärgning och skapa en bas för de efterföljande produkterna.

Base coat är avgörande för hållbarheten och bör härdas i UV/LED-lampan i 60 sekunder. När du applicerar base coat, applicera lite produkt i mitten av nageln och tryck sakta tillbaka mot nagelbandet utan att komma i kontakt med huden. Detta förhindrar att överflödig produkt från penseln glider ner i nagelbandet och träffar huden.

Det är viktigt att notera att vår base coat lämnar en klibbig yta (klibbigt lager) som är nödvändigt för att följande produkter ska fästa på nageln och därför inte bör tas bort.

Color Coat

Innan du applicerar color coat bör du rulla flaskan mellan händerna för att blanda färgen och se till att eventuella luftbubblor försvinner.

Color coat ska appliceras i tunna lager över hela nagelplattan och härdas i UV/LED-lampan i 60 sekunder.

Det rekommenderas att ta bort överflödigt gellack mot flaskhalsen så att du bara har en liten mängd kvar på borsten.

Applicera color coat mitt på nageln och tryck upp det mot nagelbandet, penseln ska placeras i mitten av det applicerade lagret på nageln, så att du alltid kan se hur långt upp mot nagelbandet du applicerar din gellack. Se till att täcka hela nageln och täta den fria kanten genom att applicera ett tunt lager längs spetsen och något under nagelkanten.

Håll penseln ungefär horisontellt på nageln för att få en jämn applicering. Applicera 2-3 lager beroende på färgens pigmentering och upprepa appliceringen vid behov. Den lämnar en klibbig yta som är nödvändig för hållbarheten och bör därför inte tas bort.

Top Coat

Innan du applicerar top coat bör du rulla flaskan mellan händerna för att säkerställa att eventuella luftbubblor försvinner.

Applicering av top coat bör utföras på samma sätt som applicering av gellack. Det är viktigt att lägga ett jämnt lager över hela nagelplattan och täta såväl den fria kanten som kanterna mot nagelbandet.

Top coat måste sträcka sig utanför ditt gellack för att kapsla in de tidigare applicerade produkterna och öka hållbarheten, om du inte täcker tidigare produkter kan du uppleva produkter som lyfter från nageln. Härda top coat i 60 sekunder i UV/LED-lampan.

Om du använder ett no-wipe top coat är det inte nödvändigt att rengöra naglarna med cleanser efter härdning, eftersom det inte lämnar en klibbig yta.

Aftercare

Som det sista steget i din nagelvårdsrutin, applicera nagelbandsolja på dina nagelband. Nagelbandsolja är viktig för att hålla nagelbanden återfuktade. Vi rekommenderar därför att applicera nagelbandsolja minst en gång om dagen för att bibehålla friska naglar och nagelband. Gellack och andra nagelprodukter kan blockera dina naturliga nageloljor och med en bra nagelolja kan du återuppbygga fuktbalansen. Torra nagelband kan i vissa fall leda till små sår.

Det är också oerhört viktigt att undvika att peta i ditt gellack och försöka ta bort produkten från nagelplattan, eftersom det kan skada din naturliga nagel. Genom att ta bort gellack kan även lager av den naturliga nageln tas bort, vilket kan resultera i tunnare och ömtåligare naglar. Om produkten lossnar rekommenderas det att ta bort den med någon av våra borttagningsmetoder istället för att skala av den.