Guide till nagellacksförvaring – allt du behöver veta

Guide till nagellacksförvaring – allt du behöver veta

Naturligtvis vill du att ditt nagellack ska hålla så länge som möjligt. Du vill också ha ett vackert och enhetligt resultat när du bär ditt nagellack, och av dessa två skäl bör du vara väldigt försiktig med hur du förvarar dina nagellack.

I det här blogginlägget tar vi en närmare titt på förvaring av nagellack, och naturligtvis gellack. Efter att ha läst texten kommer du att vara helt medveten om hur olika typer av nagellack ska förvaras – och inte minst hur de inte skaförvaras.

Enjoy!

Ska nagellack kylas?

Nej, det är en vanlig missuppfattning att du ska förvara dina nagellack i kylen. Missuppfattningen kommer från det faktum att nagellack mår bra av att förvaras mörkt och kallt, därför tycker många att det är nödvändigt att sätta nagellacken i kylskåpet. Kondens kan dock uppstå när ett nagellack förvaras i kylskåpet, vilket kan leda till att fukt och bubblor bildas i nagellacket. Båda resulterar i ett misslyckat resultat när nagellacket appliceras.

Ett nagellack ska inte förvaras i kylskåpet, men det är sant att ett lack ska ligga på en mörk förvaringsplats. Om du till exempel har möjlighet att förvara dina nagellack i ett skåp i en sval tvättstuga eller i ett isolerat skjul eller liknande, blir det den perfekta förvaringslösningen. Alternativt kan du till exempel lägga dem i en låda längst ner i en garderob, där det kan vara lite svalare på grund av kylan från golvet.

Vad som är den lämpligaste lösningen beror helt enkelt på hur ditt hem är inrett. Det handlar om att tänka kreativt och hitta ett förvaringsutrymme som är svalt men inte direkt kallt, och där dinastrumpor kan mysa i muttern.

Hur man lagrar barnens gellack?

Gellack är, som du säkert vet, en ärlig form av nagellack. För denna typ av nagellack gäller dock vissa andra "regler" i förhållande till förvaring än för vanligt nagellack. Gellack måste förvaras i rumstemperatur för att ge bästa möjliga resultat. Så du bör inte lämna gellack i ett skjul eller i en tvättstuga, utan helst i sovrummet eller vardagsrummet.

Om ett gellack har förvarats vid antingen för hög eller för låg temperatur kan det bland annat leda till att lacket får en tjockare konsistens, vilket gör det svårt att få jämnt på naglarna. Därför är det extra viktigt att du ser till att förvara ditt gellack från Nailster i rätt temperatur.

Ett gellack klarar små temperatursvängningar, men det mest optimala är att förvara dem i rumstemperatur. Därför är vardagsrummet eller sovrummet vanligtvis den bästa förvaringsplatsen för gellak.

Inget nagellack eller gellack mår bra av solljus

Alla typer av nagellack bör hållas borta från solljus. Oavsett om det är ett vanligt nagellack eller ett gellack. Se till att det inte utsätts för solstrålar om du vill att det ska hålla länge och ge dig önskat resultat.

Om ett nagellack – inklusive ett gellack – utsätts för solljus kan det leda till förändringar i lackets färg. Dessutom kan ditt gellack härda om det utsätts försolljus.

Även om det kan se bra ut att låta nagellacken dekorera en hylla i till exempel sovrummet är detta inte en optimal lösning. Oavsett om det är vanligt nagellack eller gellack så förvaras lacket bäst på en mörk plats, så använd hellre något annat än dina nagellack för att dekorera hemmet.

Kan jag förvara nagellack ibadrummet?

Det rekommenderas inte att förvara nagellack eller gellack i ett badrum. Det blir ofta ganska varmt i ett badrum, och varken gellack eller vanligt nagellack gynnas av detta. Därför gör du klokt i att förvara nagellacket i ett annat rum i hemmet som har en behagligare rumstemperatur.   

Som vi redan har nämnt är den optimala nagellackförvaringen någonstans som är både varm och bekväm, medan ett gellack bör förvaras mörkt, men vid rumstemperatur. Så du kan till exempel förvara dina gellack i ett skåp i sovrummet, medan dina nagellack, som du vet sedan tidigare, med fördel kan hitta vägen till ett tvättstuga eller skjul.

Köket är kanske inte redan det mest självklara valet för nagellacksförvaring, men vi vill ändå nämna att köket gäller precis som badrum; den blir ofta varmare än rumstemperatur, och därför är detta rum inte det bästa stället att förvara nagellack på temperaturmässigt.

Vilken temperatur ska nagellack ha i slutet av dagen?

Både vanligt nagellack och gellack ska hållas varma när det appliceras. Det ska vara lätt att arbeta med gellack - förutsatt att du förvarar dem korrekt, förstås. Om det däremot är vanligt nagellack som har förvarats på en sval plats bör du ge lacket tid att värma upp till rumstemperatur innan du börjar applicera det.

Om nagellacket är för kallt när det appliceras kan du riskera att resultatet blir orört. Dessutom, när nagellacket är rumstempererat, rinner det ut bättre, vilket gör det lättare att lägga tunna, tunna lager av nagellacket. Var därför noga med att ge ditt nagellack lite tid att värma upp innan du applicerar det. Se dessutom till att skaka flaskan väl innan du målar, så du är säker på att alla ingredienser i lacken är väl blandade.

Den bekvämaste förvaringen av nagellack

Efter att ha läst den här bloggen har du förhoppningsvis fullständig kontroll över nagellackförvaring. Annars kommer här en kort sammanfattning så att du är helt klar över hur nagellack och gellack ska förvaras hemma:

Vanligt nagellack ska förvaras på en sval och mörk plats. Det ska inte vara direkt kallt, vilket är en av anledningarna till att kylskåpet inte är det självklara valet för förvaring av nagellack. Om du har möjlighet att placera dina nagellack i en sval tvättstuga är det helt perfekt. Men innan du börjar applicera bör nagellacket värmas upp till rumstemperatur.

Gellack bör förvaras vid rumstemperatur och drar inte nytta av varken för höga eller låga temperaturer. För både vanliga nagellack och gellack måste de dessutom hållas borta från solljus om de ska behålla sin ursprungliga färg och förbli lätta att arbeta med.

Gellack från Nailster är lätt attapplicera och ger ett vackert, långvarigt resultat. Du kan ta en titt på de många vackra färgnyanserna här.

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.