Produktförklaring

Innan du börjar applicera gellack är det viktigt att du har en god förståelse för de produkter och verktyg som ingår i processen.

Att känna till syftet med varje produkt, rätt tidpunkt för användning och att vara medveten om produktsäkerhet är avgörande faktorer för att uppnå bästa resultat och säker användning.

Cleanser

Vår Cleanser är baserad på isopropylalkohol, och är en oumbärlig produkt när du ska göra gellacknaglar.

Dess primära funktion är att desinficera, rengöra och förbereda nagelplattan innan gellack appliceras. Genom att avfetta och torka ut ytan på nagelplattan säkerställer Cleansern att nageln är optimalt förberedd för bättre vidhäftning. Detta steg är viktigt för att undvika lyft och förlänga hållbarheten hos det färdiga resultatet.

Användning av Cleanser bidrar till en ren och steril process, vilket är viktigt för att undvika att patogener som bakterier och svampar tränger in i huden eller nageln. Cleanser kan användas både på nageln, men även för att rengöra och desinficera dina verktyg.

Cleanser används på luddfria pads som är gjorda för engångsbruk för att öka hygienen.

 • Säkerhet

  Isopropylalkohol anses generellt vara säker att använda på huden i begränsade mängder och när den används på rätt sätt. Det används ofta som desinfektionsmedel för små skärsår och repor och i handdesinfektionsmedel. När den används som en del av hudrengöring eller desinfektion, hjälper den till att ta bort bakterier från hudens yta och förhindra infektion.

 • Men isopropylalkohol bör fortfarande användas med försiktighet, eftersom det kan vara uttorkande för huden, särskilt vid frekvent användning. Detta beror på att alkoholen kan ta bort hudens naturliga oljor, vilket kan leda till torrhet, irritation eller till och med sprickbildning i huden om den inte följs av ordentlig hudvård. Det rekommenderas därför att använda en fuktighetskräm efter användning av isopropylalkohol, speciellt för dem med känslig eller torr hud.

  Eftersom isopropylalkohol är brandfarligt bör det inte användas eller förvaras nära öppen låga.

Luddfria pads

Luddfria pads är viktiga under prep, applicering och borttagning av gellack.

De har en hög uppsugningsförmåga som gör att de lätt kan blötas med Cleanser eller Remover.

De är gjorda av ett material som inte lämnar ludd eller lösa fibrer efter sig, vilket säkerställer att nagelytan förblir ren och redo för nästa steg i behandlingen.

Var dock medveten om att om du gnuggar mycket med samma luddfria pad så kommer den så småningom att börja fransa.

Luddfria pads kan även användas utan produkt, för att torka bort överflödig produkt från huden.

Hygien:
Luddfria pads är designade som en engångsprodukt. De bör endast användas en gång för att upprätthålla högsta hygienstandard och för att minska risken för spridning av produkter, oljor och patogener.

Nagelbands pusher

Nagelbands pushern är ett specialdesignat verktyg för vård och förberedelse av nagelbanden och naglarna innan gellack eller andra nagelbehandlingar appliceras.

Detta verktyg är viktigt för att uppnå ett snyggt och rent utseende på naglarna eftersom det försiktigt trycker tillbaka nagelbanden och tar bort döda hudceller från nagelplattan. Detta är också ett viktigt steg i din prep, för att undvika lyft, och hjälper därför till att ge dig det långvariga resultatet.

 • Säkerhet

  När du använder nagelbands pushern är det viktigt att du ser till att inte skada de laterala nagelvecken och det proximala nagelvecket, eftersom det kan öka risken för infektion.

 • Hygien

  Nagelbands pushern bör rengöras och desinficeras mellan varje användning för att förhindra spridning av bakterier och svamp. Vi rekommenderar att nagelbands pushern rengörs med vår Cleanser (isopropylalkohol) eller annan desinficerande alkohol på minst 70%.

Nagelbandsklippare

En nagelbandsklippare är designad för att noggrant ta bort överflödig hud och lossa nagelbanden runt naglarna för att säkerställa ett rent och välvårdat utseende. Detta verktyg är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål, som inte bara ger en lång livslängd utan även tillåter sterilisering för att upprätthålla hygienen. Med skarpa, precisionsformade käkar tillåter nagelbandsklipparen exakt skärning utan att dra eller slita i huden, vilket är viktigt för att undvika skador och främja en sund nageltillväxt.

 • Säkerhet

  Precis som med nagelbands pushern är det viktigt att du utövar stor försiktighet med nagelbandsklipparen. Det är viktigt att bara klippa nagelbandet som du tidigare lossat med nagelbands pushern. Att klippa direkt i den levande huden måste undvikas, eftersom det inte bara kan vara smärtsamt, utan också öka risken för infektioner.

 • Hygien

  Nagelbandsklipparen bör rengöras och desinficeras mellan varje användning för att förhindra spridning av bakterier och svamp. Vi rekommenderar att nagelbands pushern rengörs med vår Cleanser (isopropylalkohol) eller annandesinficerande alkohol på minst 70%.

Fil och buffer

Nagelfilar används för att forma naglarna och ge dem önskad längd och form. De finns i olika kornstorlekar - grova filar är tänkta att korta och forma naglarna snabbt, medan finare filar används för att förfina kanterna och ytan för en jämn finish. Det är viktigt att välja rätt filtyp beroende på nagelns styrka och önskad effekt för att undvika att skada nagelplattan.

Buffern används med lätta drag över nageln för att försiktigt skapa repor och textur i nagelplattan. Detta gör att ditt Gel Base Coat kan fästa bättre på nageln, och därmed ökar dess hållbarhet.

Kornstorlekar:
Grit 100 - Mycket grovt, används för att fila bort stora mängder produkt från nageln, t.ex. Polygel.

Grit 180 - Medium/grov, används för att forma produkt på nageln, t.ex. Polygel.

Grit 220 - Medium/fin, används för att fila den fria kanten och forma nageln.

Grit 400 - Fin, kan användas för att polera kanterna på nageln.

Grit 600 - Mycket fin, används för att ta bort spår och skapa glans i ytan på nageln.

Kornstorlekar kallas också ofta för "grit".

Generellt rekommenderar vi att om du är osäker på vilken fil du ska använda, använder du en fil med kornstorlek 220. Med kornstorlek 100-180 kan du snabbt skada din naturliga nagel.

 • Säkerhet

  Den typiska nagelskadan som vi ser hos nya nagelentusiaster är skador som orsakas av överfilning av nageln. Nagelplattan är extremt tunn, och man måste vara mycket försiktig när man filar eller mattar ytan på nagelplattan.

 • Överfilade naglar kan leda till skador på nagelbädden, samt överkänslighet och överexponering för UV och värme under härdning av produkterna. Likaså kommer dina naglar att bli mer utsatta för infektioner och fysiska skador eftersom de förlorar sin skyddande funktion.

  Skador på nagelbädden, till följd av en tunn nagelplatta, kan i värsta fall leda till att nagelplattan lyfts (onykolys).

PH Bond

Vår PH bond är designad för att optimera nagelytan innan du applicerar primer och/eller base coat. Den penetrerar och desinficerar nageln, samt tar bort överflödig olja och fukt på ytan av nagelplattan.

Uttorkning av ytan på din naturliga nagel är en tillfällig effekt, och din kropp kommer naturligt att återfukta din nagelplatta igen inom 30-60 minuter.

Genom att säkerställa en noggrann desinfektion, avfettning och den tillfälliga uttorkningen av ytan på nagelplattan kan det bidra till att skapa en bättre fästning mot nageln och därmed undvika lyft.

Vår PH bond kan rekommenderas till alla som naturligt producerar eller har mer oljiga naglar.

Rekommenderas inte om du har väldigt torra naglar, eftersom PH bond i det här fallet helt enkelt kommer att torka ut dina naglar ytterligare. Om du har torra naglar och vill ha bättre fästning på nageln rekommenderar vi att du använder en primer utan PH bond.

För att säkerställa optimal effekt av PH bond är det viktigt att först rengöra nageln noggrant med Cleanser. Rengöring hjälper till att ta bort det mesta av oljan på ytan av nagelplattan. Detta steg är viktigt för att förhindra överföring av olja till penseln under applicering av PH bond. Om oljan överförs till penseln kan den gradvis ansamlas i botten av flaskan, vilket med tiden kan minska effektiviteten av PH bondlösningen.

 • Säkerhet

  Undvik hudkontakt med produkten så mycket det går, eftersom den kan ha en uttorkande effekt. Om produkten kommer på huden kan du helt enkelt torka av den med en luddfri pad och låta den avdunsta.

 • Produkten avger små mängder ångor som kan irritera ögon, hud och andningsvägar. Vid exponering för höga koncentrationer av ångor kan symtom som huvudvärk, yrsel och illamående uppstå. Därför är det viktigt att använda produkten i ett utrymme med god ventilation för att minska risken för inandning.

Primer

Vår primer ser till att ditt base coat fäster bättre på nagelplattan. För de flesta räcker det att helt enkelt rengöra och torka av nageln med cleanser, men har du oljiga naglar eller problem med att gellacket lyfter så kan en primer vara en riktigt bra lösning.

Primer används som första lager på nagelplattan innan base coat appliceras. Den går först in och avfettar nageln för att förbättra fästningen, varefter den lämnar ett klibbigt lager på nagelplattan som kommer att fästa med baslacken.

Vår primer är baserad på Etylacetat, och får därför inte härda i lampan utan helt enkelt avdunsta i 30-60 sekunder.

Som ny nagelentusiast rekommenderar vi inte att du börjar med en Primer, eftersom det kan hjälpa till att dölja vissa underliggande problem i din prep och applicering. Vi rekommenderar att du först har din teknik helt under kontroll, eftersom en primer inte är en ersättning för en bra och noggrann prep följt av en exakt applicering. Du bör se dina första lyft som direkt feedback och bra lärande.

Var särskilt uppmärksam på att det generellt när man talar om bond, primers, PH bond och dehydratorer från andra märken, så är väldigt olika vilka produkter som egentligen avses, då de olika termerna används omväxlande. T.ex. kan en primer med ett märke, vara vad ett annat märke kallar en dehydrator eller PH bond. Vi rekommenderar att du granskar ingredienslistan, uppmärksammar vilka ingredienser produkten innehåller och bekantar dig med produktens specifika funktion och effekt.

 • Vad är skillnaden mellan PH bond och primer?

  PH bonds primära funktion är att penetrera och torka ut nagelplattan. PH bond innehåller endast tre ingredienser, som alla avdunstar och därför inte lämnar någon produkt på nagelplattan.

  Primern å andra sidan går först in och torkar ytan för att förbereda sig för bättre fästning, varefter den lämnar ett klibbigt lager på nagelplattan som binder ihop nagelplattan med base coat.

 • Säkerhet

  Vår primer innehåller akrylater, vilket kan innebära risk för hudirritation och allergiska reaktioner i kontakt med huden.

Gel Base Coat

Base coat används som det första lagret av gellack på din naturliga nagel. Det har utvecklats för att fästa på din nagelplatta, samt för att lämna ett klibbigt lager som color coat och top coat kan fästa på.

Det är grunden för bra gellack, eftersom det går in och gör en bra och jämn bas som resten av gellacklagren kan läggas på.

Dessutom hjälper base coat till att skydda den naturliga nageln från direktkontakt med color coat, vilket kan förhindra missfärgning av nageln.

Base coat härdar i vår UV/LED-lampa på 60 sekunder.

Säkerhet:
Base coats innehåller akrylater, vilket kan innebära risk för hudirritation och allergiska reaktioner i kontakt med huden.

Gel Color Coat

Color coat är lagret där du kan låta fantasin flöda. De finns i hundratals olika varianter, nyanser och typer. Du kan hålla det helt enkelt med en enda färg, eller blanda ihop färgerna i önskade former och uttryck.

Color coatens enda funktion är att tillföra önskade färger och uttryck till dina naglar.

Color coat härdar i vår UV/LED-lampa på 60 sekunder och lämnar liksom base coat ett klibbigt lager som top coaten kan fästa på.

Man lägger vanligtvis 1-3 lager color coats beroende på vilken effekt som önskas och vilken färg som används. Det är viktigt att produkten appliceras i mycket tunna lager så att den härdar jämnt och inte drar ihop sig.

Säkerhet
Color coat innehåller akrylater, vilket kan innebära risk för hudirritation och allergiska reaktioner vid kontakt med huden.

Gel Top Coat

Top coat är det sista lagret av valfritt gellack. Det är det skyddande lagret som är formulerat för att motstå det dagliga slitaget och förlänga hållbarheten på ditt gellack.

Top coat härdar i vår UV/LED-lampa på 60 sekunder, och lämnar inte ett klibbigt lager på samma sätt som de andra lagren.

Våra top coats finns i tre olika varianter: Normal, Matte och Shine.

Säkerhet
Top coat innehåller akrylater, vilket kan utgöra risk för hudirritation och allergiska reaktioner vid hudkontakt.

UV- och LED-lampan

Lampan är designad för att härda alla våra gellack. Inklusive base coat, color coats och top coat.

Lampan avger UV-ljus mellan våglängderna 365nm och 405nm. Vilka är våglängderna som vårt gellack är designat för att härda på 60 sekunder.

Lampan har fyra knappar. De tre knapparna från vänster tänder lampan med 100 % styrka och räknar ner i 10, 30 respektive 60 sekunder.

Den sista knappen är low heat mode. När du använder den kommer lampan att tändas med 50 % effekt under de första 30 sekunderna. Efter 30 sekunder ökar styrkan till 80 % och ökar sedan långsamt upp till 100 % efter att 99 sekunder har gått.

Syftet med low heat mode är att minska värmeutvecklingen som uppstår i härdningsprocessen. Genom att använda 50 % styrka de första 30 sekunderna, när värmeutvecklingen är som störst, kommer värmen att fördelas jämnare över de 99

Alternativt att trycka på knapparna kan du helt enkelt stoppa in handen i lampan, här kommer lampan då att tändas med 100% styrka, och räkna upp istället för att räkna ner. Sedan kan du helt enkelt ta ut handen när du har nått önskat antal sekunder.

 • Säkerhet

  När du använder lampan är det viktigt att vara medveten om värmen som genereras under härdningsprocessen. Om du upplever en brännande känsla i nagelbädden rekommenderas att du tar bort handen från lampan i 10 sekunder och låter värmen avta innan du fortsätter härdningen. För att minimera värmeutvecklingen och säkerställa en behagligare upplevelse, speciellt för ömtåliga naglar, kan du med fördel använda lampans low heat-funktion.


 • Du får aldrig ignorera den brännande känslan då nagelbädden kan skadas och det kan leda till nagelskador eller nagellyft.

  Titta aldrig direkt in i dioderna när lampan är på.

Cuticle oil

Cuticle Oil är helt enkelt en olja framtagen för att vårda och återfukta dina nagelband och huden runt naglarna.

Den är lätt att använda och bör vara en del av din dagliga nagelvårdsrutin. Applicera några droppar olja på varje nagelband och massera försiktigt in i huden och naglarna. För bästa resultat, applicera olja minst en gång dagligen, helst före sänggåendet, för att låta oljan tränga in på djupet och verka över natten.

Med regelbunden användning bidrar Cuticle Oil till att bibehålla friska, välvårdade naglar och nagelband. Det skapar en hälsosam hudbarriär och ett snyggare resultat.

Cuticle Oil är extra viktig när du precis har gjort en uppsättning naglar, eftersom huden runt naglarna blir extra torr och behöver vård efter att de har trimmats och alkoholbaserade produkter som Cleanser har använts.

Nagellacksbortagning

Nagellackborttagning används för att ta bort gellack med hjälp av soak-off-metoden. Vår nagellackborttagare innehåller 100% aceton. Aceton är effektivt för att lösa upp de hårda polymererna som utgör gellacket utan att skada den naturliga nageln. Dess förmåga att bryta ner och lösa upp gellackets struktur gör det möjligt att ta bort lacket helt, vilket säkerställer en ren och skonsam borttagning.

Tyvärr finns det mycket desinformation om aceton, och många uppfattar felaktigt ämnet som mycket farligt på grund av dess lukt och brandfarliga egenskaper. Faktum är att aceton är ett mycket säkert ämne och otaliga studier över hela världen har bekräftat dess säkerhet. Aceton är ett naturligt ämne som finns i kroppen och som kroppen själv producerar när den bränner fett.

 • Säkerhet

  På grund av sin förmåga att absorbera vätska har aceton en uttorkande effekt. Det är därför viktigt att återfukta dina naglar och huden runt dem efter användning för att återställa den naturliga fuktbalansen. Detta kan göras med handkräm och nagelbandsolja.

 • Acetonångor kan irritera lungor och kropp vid större exponeringar och kan orsaka kortvarig huvudvärk och yrsel. Därför rekommenderas det att använda nagellackborttagning i ett väl ventilerat utrymme.

  Eftersom aceton är brandfarligt bör det inte användas eller förvaras nära öppen låga.