Filningstekniker

Det finns olika filningstekniker inom nagelvård som används för att forma och jämna ut nagelplattan. Att välja rätt filningsteknik beror på önskad nagelform, nageltyp och personliga preferenser.

Det finns många olika sätt att fila din önskade form, och det finns lika många olika former. De klassiska nagelformerna är Square, Ballarina, Stilletto, Almond och Round.

För att undvika att skada nageln vid filning finns det några viktiga saker att komma ihåg.

Välj rätt fil: Använd en nagelfil av god kvalitet som är lämplig för ändamålet. Här rekommenderar vi att använda en Nailster Nagelfil eller en Nailster Glasfil, då dessa är skonsammare än t.ex. en metallfil

Fila åt samma håll: Fila alltid åt ett håll, gärna från utsidan av nageln mot mitten. Undvik att fila fram och tillbaka eftersom det kan skapa sprickor och försvaga naglarna.

Undvik överfilning: Undvik att fila naglarna för ofta eller för hårt, eftersom det kan leda till svaga och spröda naglar med tiden. Här rekommenderar vi att du inte använder ett mindre korn än 220 ovanpå den naturliga nageln.

Negleforme

Det finns olika tekniker för hur man filar olika nagelformer. Var uppmärksam på att fila din nagelform innan du mattar din nagelplatta.

Square: För att få en mer fyrkantig form är det viktigt att du håller din nagelfil helt rak när du filar sidorna. Efter filning av sidorna måste du fila nageln rakt på spetsen, här gäller det att hålla filen rak för att få ett snyggt resultat. Du kan försiktigt runda kanterna i en rak linje, för att inte ha så skarpa kanter.

Almond: Fila från sidan av nageln mot mitten för att skapa en spetsig ände. Fila försiktigt spetsen i en krökt rörelse för att skapa en mer rundad spets. Det är nödvändigt att bedöma formen från flera vinklar för att säkerställa att ett enhetligt resultat uppnås.

Stiletto: Håll filen i en sned vinkel och fila nageln från sidan mot mitten i en skarp spets. Här är det viktigt att arkivera varje sida lika noggrant. Bedöm formen från flera vinklar för ett mer konsekvent utseende.

Ballarina: Denna filas på samma sätt som en stiletto. Håll filen i en sned vinkel, fila nageln från sidan mot mitten i en skarp spets, runda sedan försiktigt kanterna för att skapa en långsträckt och spetsig form. Avsluta sedan med att fila spetsen på nageln för att skapa en rak kant.

Round: Fila nageln i en sned vinkel från sidan av nageln mot mitten, när du närmar dig mitten måste du fila runt i en krökt rörelse så att du får en rund look på dina naglar