Nytt EU-regelverk om plastglitter från den 15 oktober 2023


Löst glitter:

Det är förbjudet att importera löst glitter till EU från den 15 oktober (mindre än 5mm). Men från EU:s sida har man gett en utfasningsperiod, och därför säljer vi ut vårt nuvarande lagersaldo, och efter det kommer vi inte att ta in något med plast, utan istället försöka få in silikonbaserat löst glitter, som inte har samma miljörisk som ren plastbaserad.

Glitter i vårt Gel Polish:

Eftersom detta är ett glitter blandat i en kosmetisk produkt, är det enligt regelverket lagligt att sälja, eftersom det inte finns någon risk för att glitteret kommer att vara i lös form och därför inte är en miljörisk som glitter i lös form.

Chrome Powder och Pearl Powder:

Våra puder är silikonbaserade och är därför helt okej att sälja i EU enligt regelverket och ur ett miljöperspektiv.

Glitter i olika former (Hjärtan, stjärnor osv.):

Glitter som är mindre än 5mm är förbjudet enligt regelverket, men när man har plastbitar som är specifikt formade betraktas de som artiklar, och inte som "löst glitter". Våra externa kemikonsulter, som regelbundet uppdaterar oss om reglerna, håller ögat på ytterligare regelverk inom detta område, som bör komma i december 2023. Vi håller oss naturligtvis uppdaterade om detta, och justerar enligt reglerna så snart de blir specificerade.

Om du har ytterligare frågor är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst, och vi besvarar gärna om du skulle ha fler frågor.