Vad är polygelnaglar?

Vad är polygelnaglar?

Vad är polygelnaglar?

Polygel har tagit nagelindustrin med storm och det är nog inte så konstigt. Polygelnaglar är ett utmärkt sätt att förlänga och förstärka naglar som växer dåligt eller går sönder ofta. Eftersom det väger mindre så ger det också en mer naturlig känsla. Dessutom är det ett helt doftfritt och akrylatfritt material. Perfekt för allergiker! 

Det bästa av två världar

I polygel ingår både akryl och ett speciellt nagelgelé som tillsammans ger ett glänsande resultat. Du använder polygel precis som ett vanligt nagellack fast med en viktig skillnad. När du arbetar med polygel behöver du en UV/LED lampa som härdar gelet så att det sitter fast ordentligt på naglarna. Är du känslig för starka dofter är det ett bra alternativ då du slipper avdunstande kemikalier under härdningsprocessen. Resultatet liknar det du får med akrylnaglar och det håller faktiskt minst lika länge, förutsatt att du sköter dina naglar på rätt sätt.

Inte samma som gellack

Det är många som förväxlar polygel med gellack trots att det inte alls är samma produkt. Polygel säljs i tub och innehållet har en mer eller mindre fast konsistens (tänk tandkräm). Gellack är betydligt tunnare och mer flytande (många beskriver det som ett extra starkt nagellack). Ofta så krävs det flera lager gellack för att få rätt utseende på naglarna. Eftersom polygel har en så pass tjock konsistens brukar det räcka med två lager.

Gemensamt för båda metoderna är att du behöver en UV/LED lampa för att härda materialet. Detta ingår ibland i polygelkit men kan köpas separat.

Gör dina egna polygelnaglar

Att styla med nagelgelé är fantastiskt kul och inte heller särskilt svårt. Är det första gången du använder polygel kan det dock vara en smart idé att köpa ett starterkit. Då slipper du bekymra dig för att något verktyg saknas när du väl ska börja experimentera med dina naglar.

Börja med att slipa nageln lätt med en finkornig nagelfil. Se till att naglarna är helt rena från smuts. Applicera därefter ett baslack (primer) som ger en bättre fästyta och skyddar dina naglar från missfärgning. 

Tryck ut en klick polygel och fördela det jämnt över nageln med en tunn pensel. Härda naglarna i ca 45-60 sekunder i UV/LED lampa.

Som avslutande finish kan du applicera ett överlack eller top coat. Det ger dina naglar extra gloss och förlänger hållbarheten på dina polygelnaglar. Tänk på att det sällan blir perfekt första gången du målar med polygel. Övning ger färdighet. Lycka till!

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.