Hur länge håller polygelnaglar?

Hur länge håller polygelnaglar?

 

Polygel är det senaste inom nagelstyling och fungerar utmärkt om du vill förstärka eller förlänga dina naglar. Det speciella gelmaterialet är flexibelt och följer nagelns form i takt med att den växer. Däremot är polygel inte riktigt lika starkt som akryl. Hållbarheten på dina gelénaglar kan därför vara något kortare – men behöver inte vara det om du sköter naglarna på rätt sätt.

Våra naglar växer hela tiden

I takt med att dina naglar växer så förflyttas också polygelématerialet. Naglar växer olika beroende på vår individuella livsstil, kostvanor, hälsa etc. Så även om kompisen haft sina gelénaglar i strax fem veckor så betyder det inte nödvändigtvis att dina egna kommer att hålla lika länge. Som regel brukar de flesta boka tid hos nagelterapeuten efter 3-4 veckor.

Gör du dina naglar själv kan du nog räkna med att behöva en uppfräschning efter 2-3 veckor, beroende på vilka produkter du använt och hur duktig du är på att arbeta med polygel.

Har du gjort dina polygelnaglar själv eller hos en nagelstylist?

Kvaliteten på dina polygelnaglar är a och o när vi talar om hållbarhet. Hos en nagelstylist får du med all sannolikhet ett proffsigt resultat som håller tills naglarna börjat växa ut eller du själv råkat knäcka, flisa eller skiva en nagel. 

Har du själv gjort dina naglar kommer hållbarheten att reflektera nivån på dina nagelskills. Är du ovan vid att arbeta med polygel är det mycket som kan gå fel. Ett vanligt misstag är att inte låta naglarna härda tillräckligt i UV-lampan. Ibland kan du få en brännande känsla under naglarna medan de torkar i UV-lampan och det beror på alla tusentals blodkärl som finns precis under nageln. Ju tunnare nagel desto större obehag och därför händer det att man tar ut naglarna för tidigt. Ta gärna en paus från att härda naglarna – men tänk på att lägga till den tiden på härdningsprocessen.

Viktigt att ta hand om dina naglar

Oavsett vilket material du använder för att styla dina naglar är det viktigt att du tar väl hand om dem efteråt. Smörj huden runt naglarna och nagelbanden med en bra olja och handkräm varje dag. Det hjälper till att stärka miljön runt dina naglar och håller dem vackra och friska längre. Detta är speciellt viktigt för torra, flisiga och sköra naglar. Du kan också smörja oljan ovanpå ditt vanliga nagellack. Välj gärna en variant med essensiella oljor och E-vitamin.

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.

ENKEL START MED VÅRA STARTPAKET

Ta en titt på våra startkit som innehåller allt du behöver för att göra professionella naglar hemma!

Starter kit Premium

Starter kit Premium

Se produkt
Starter kit Professional

Starter kit Professional

Se produkt

Osäker på vad du vill ha?

Ta en titt på vår jämförelsesida för startpaket och hitta det perfekta startpaketet för dig.

SE VÅRA STARTPAKET

Nailster's Negleunivers Inspiration & Prat om Naglar, Gellack och Tillbehör

 
 
 
 

REGISTRERA DIG NAILSTERS FB GRUPP

Gå med i Nailsters Facebook-grupp med över 600 aktiva Nailster-användare som dagligen delar med sig av inspiration, tips och tricks. Om du är intresserad av vackra naglar hoppas vi att du vill vara med och skapa den mest fantastiska nagelcommunityn på Facebook.!

REGISTRERA DIG