Hur länge håller polygelnaglar?

Annan användbar kunskap
Hur länge håller polygelnaglar?

Hur länge håller polygelnaglar?

Nagelstyling med polygel har blivit stormpopulärt. Gel är ett flexibelt material och funkar väldigt bra om du har sköra naglar som lätt går sönder. Med polygel kan du förstärka och förlänga dina naglar samtidigt som du skyddar dem mot yttre påverkningar. Däremot är polygel inte riktigt lika robust som akryl. Det innebär att hållbarheten kan vara kortare om du inte sköter naglarna på rätt sätt. 

Alla har vi olika naglar

Hur mycket naglarna växer beror på olika faktorer, som t.ex. kostvanor, genetik, livsstil och hälsa. I takt med att dina naglar växer ut så förflyttas materialet bort från nagelplattans rot. I början syns det knappt men efter några veckor ser det inte längre så snyggt ut. 

Om naglarna fortfarande ser fina ut kan du börja fundera på att boka en ny tid hos nagelterapeuten efter ca 3 veckor. Gör du dina naglar själv kan det bli aktuellt med en uppfräschning efter 2 veckor. Detta beror mycket på vilken typ av produkter du använder och hur duktig du själv är på att styla med polygel.


Kvalitet avgör hållbarhet

När det kommer till hållbarhet är kvaliteten på dina polygelnaglar helt avgörande. Hos nagelexperten får du garanterat ett proffsigt resultat tack vare högkvalitativa produkter och specialister som vet hur man bäst använder polygelmaterial. Naglarnas hållbarhet beror dock till 50 % på din nagelterapeuts färdigheter och till 50 % på hur du själv tar hand om naglarna efteråt.

Har du valt att styla dina naglar själv så är det troligt att resultatet inte blir lika bra som du förväntat dig de första gångerna. Mycket kan gå fel med polygel. Ett vanligt misstag är att naglarna inte får härda tillräckligt länge i UV-lampan. Värmen från en UV-lampa kan upplevas som obehaglig om du har tunna eller sköra naglar. Det gör att man ofta tar ut naglarna för tidigt. Ta gärna en paus – men tänk på att lägga till den tiden när du återupptar härdningsprocessen.

Sköt om dina naglar på rätt sätt

Precis som hår och hud så behöver naglarna också en helt egen skönhetsrutin. Smörj dina naglar regelbundet med en återfuktande olja eller handkräm. Det hjälper till att hålla både händer och naglar fräscha. Det går faktiskt att använda återfuktande oljor och nagelbandskrämer direkt på dina polygelnaglar utan att det påverkar utseendet på naglarna. Tvärtom så bidrar det till att förlänga hållbarheten på dina naglar och skapar en frisk miljö som materialet trivs i.

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.