Hur länge håller akrylnaglar?

Hur länge håller akrylnaglar?

Hur länge håller akrylnaglar?

Nu när du äntligen tagit dig tid till att skaffa dig superläckra akrylnaglar så kanske du undrar hur länge de faktiskt håller. Det går inte att ge ett exakt svar på den frågan eftersom hållbarheten på dina naglar beror till större delen på faktorer som direkt påverkar naglarnas kvalitet. Här avslöjar vi hur du själv kan få naglarna att hålla lite längre! 

Hur snabbt växer dina naglar?

Det här är en viktig faktor som avgör hur ofta du kommer att få boka tid hos din nagelteknolog eller fylla på ditt eget akrylkit. Dina riktiga naglar växer fortfarande under akrylen och efter 4-5 veckor är de lika långa som längden på tipparna. Har du inte förlängt dina naglar utan bara valt att förstärka dem kommer detta förmodligen att ske ännu tidigare. När ytan under akrylen börjar synas är det dags att börja tänka på en nagel-refresh.

Är dina akrylnaglar gjorda hemma eller på skönhetssalong?

Brukar du få naglarna fixade hos en professionell nagelteknolog kommer de med all sannolikhet att hålla tills dina egna naglar vuxit så pass att det börjar synas lite för mycket. Har du däremot gjort naglarna hemma beror hållbarheten helt och hållet på hur duktig du själv är på att bygga akrylnaglar. 

Är det första gången du experimenterar med akrylnaglar finns det en större risk att något går fel. Naglar kan spricka, missfärgas, brytas av eller helt enkelt lossna. Oroa dig inte! Med tiden kommer du också att bli ett nagelproffs, men det tar såklart lite tid och träning.

Vilka produkter har använts?

Kvaliteten på dina akrylnaglar är viktigare än vad man kan tro. Det råda stora skillnader mellan olika produkter och varumärken. En del akrylvätskor innehåller färgstabilisatorer som förhindrar att naglarna missfärgas och stärkande medel som ger ett mer hållbart resultat.

På nagelsalongen använder experterna som regel högkvalitativa material för att skapa fina jämna naglar. Väljer du att bygga dina akrylnaglar hemma kan det vara bra att först undersöka vilka varumärken som presterar bäst utifrån de recensioner som finns i nätbutiken och på annat håll. Läs vad andra har att säga om produkterna. Låt dig inte bara guidas av prislappen.

Det är inte alltid som akrylvätska och akrylpulver passar bra ihop om de tillhör olika produktserier. Ett bra val är att köpa ett akrylkit istället. Då vet du med säkerhet att produkterna är fullt kompatibla. Det brukar också bli billigare i längden än att köpa separat. 

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.