UV-lampa för naglar

UV-lampa för naglar

Det kanske låter avancerat att göra sina egna gellacknaglar i en UV- och LED-lampa, men det behöver det inte alls vara. Där gellacknaglar brukade vara något man bara gjorde hos professionella nageltekniker har märken som Nailster idag gjort det superenkelt att göra vackra och långvariga naglar hemma i sitt eget vardagsrum. Vad som speciellt skiljer gellack från vanligt nagellack är att ett gellack måste torka under UV-ljus och kan alltså inte lufttorka som ett vanligt nagellack kan. Därför kräver det att du har en UV-lampa om du vill komma igång med att göra härliga gellacknaglar.

Här på sidan hittar du vår högkvalitativa UV- och LED-lampa. Du hittar både vår klassiska Nagel-UV-lampa och reseutgåvan som är perfekt att packa ner när du behöver vara säker på att du kan ha vackra naglar på semestern. Se våra produkter och läs mycket mer om UV-lampor till naglar nedan. 

Vad är en UV-lampa för naglar?

En UV-lampa för naglar skapas för att härda gel-nagellack. Den är faktiskt helt essentiell för att överhuvudtaget kunna arbeta med ditt gellack. Det är nämligen ljuset i lampan som säkerställer att lacket härdar. Ett gellack (även kallad gel-nagellack eller UV-nagellack) kan alltså inte lufttorka, utan börjar först sin härdningsprocess när lacket kommer i kontakt med ljuset från en UV- eller LED-lampa. Det är också därifrån som många känner till UV-lampan som ”Gele-Lampa”.

 

Har du någonsin varit hos en professionell nageltekniker så har du kanske sett en UV-lampa för Shellac. Där Shellac är en patenterad och dyr produkt som endast får användas av professionella, har Nailster skapat en serie gel-nagellack som kan användas av vem som helst hemma i vardagsrummet. Här på sidan hittar du vår Nailster Lamp Pro, som är en effektiv UV- och LED-lampa för att härda dina gel-nagellackmed hela 48 watt, low heat-funktion och inbyggd sensor som gör att lampan automatiskt slås på och av när du sätter dina händer och fötter i maskinen eller tar ut dem igen. Du hittar också våra mindre och smidiga reseversion. Om du inte har arbetat med gellack tidigare kan du med fördel ta en titt på vårt smidiga Nailster Startset. Här får du nämligen allt du behöver för att komma igång med gele-nagellack inklusive en UV- och LED-lampa.

Hur fungerar en UV-nagellampa?

Vanliga nagellack härdar genom avdunstning medan gel-nagellack härdar på ett annat sätt. Ett gel-nagellack ska nämligen i kontakt med UV-ljus för att kunna härda. Du kanske har hört talas om UV-ljus tidigare, det är nämligen det ljus som du också hittar i solarium. Det finns också UV-ljus i det vanliga dagsljuset, bara en mycket mindre mängd än vad du hittar i en UV-lampa. Därför är det viktigt att du inte lämnar dina UV-nagellack i solljus eftersom de då kan långsamt börja härda.

Även om ljuset i en UV-lampa är detsamma som du hittar i ett solarium så finns det inte tillräckligt med ljus i en sådan lampa för att ge dig brännskador eller göra din hand brun. Det behöver du alltså inte vara nervös för.

Finns det en skillnad mellan UV-lampor och LED-lampor för naglar?

I en traditionell UV-lampa för naglar finns det UV-rör. De är ofta formade som en spiral eller ett U, och precis som du ser dem i solarier blir de med tiden utslitna och behöver bytas ut. Det kan vara lite av en nackdel om du sitter hemma med våta naglar och plötsligt ska byta dina UV-rör. Därför finns det också UV- och LED-lampor för naglar som är byggda med LED-dioder istället för UV-rör. Fördelen med att använda UV- och LED-lampa är att LED-diodernas livslängd är i stort oändlig och dessutom använder en sådan lampa väldigt lite ström. Därför kan du nöja dig med att koppla in din UV- och LED-lampa till uttaget därhemma och så är du redo att härda ditt gel-nagellack.  

Gör det ont att använda en UV- och LED-lampa?

Vissa människor tycker att det kan göra lite ont när deras gel-nagellack ska härda. Detta beror på att ditt UV-nagellack härdar otroligt snabbt i en UV- och LED-lampa och med snabb härdning av lacken uppstår också värme. Denna värme resulterar därför hos vissa som en brännande och ibland smärtsam känsla under naglarna. Lyckligtvis finns en lösning på värmeproblemet; långsammare härdning. Ju långsammare ditt nagellack härdar, desto mindre värme kommer att produceras och desto mindre ont gör det på nageln under härdningsprocessen.

En långsammare härdningsfunktion på din UV-lampa för nagellack kallas vanligtvis för en No-Burn- eller Low-Heat-funktion. På vissa lampor är det möjligt att välja hur stor effekt man vill ha medan på andra lampor finns en funktion som säkerställer att effekten börjar lågt, skruvas upp steg för steg tills effekten når full styrka. Det är just denna low-heat-funktion som du hittar i lamporna från Nailster här på sidan. När man börjar med låg styrka och gradvis ökar strålarnas styrka tar det lite längre tid att härda gellacken, men i gengäld får du en härdning utan en brännande känsla.

När ska man använda en UV-lampa?

Du ska använda en UV-lampa eller en kombinerad UV- och LED-lampa när du vill göra långvariga naglar med ett gele-nagellack. Det är både ditt baslack, ditt färgade gele-nagellack och din top coat som ska utsättas för UV-strålarna. Det är faktiskt viktigt att du exponerar lacket för UV-strålar efter varje enskilt lager du applicerar, annars kommer du inte att uppnå ett optimalt resultat.

 

Därför har alla professionella nageltekniker en lampa för härdning av deras gellack, men nu är det alltså möjligt att uppnå samma resultat hemma i ditt eget vardagsrum. Det kräver dock att du har rätt lack och en maskin som kan härda dem.

 

Ska man använda UV-lampa till akrylnaglar?

Nej, som utgångspunkt ska du inte använda en UV-lampa när du gör akrylnaglar. Akryl kan nämligen lufttorka. Om du har en UV-lampa kan du dock gärna avsluta dina akrylnaglar med ett UV-topplack för att säkerställa en vacker finish med lång hållbarhet.

Vad kostar en UV- och LED-lampa?

Naturligtvis finns det vissa kostnader när du ska ut och investera i den nödvändiga utrustningen för att arbeta med gellack därhemma. Du kan hitta en billig UV-lampa till naglar, men ju billigare en lampa är desto större är risken att kvaliteten matchar priset. Värr UV- och LED-lampan har ett mycket rimligt pris, och samtidigt är maskinens livslängd lång. Därför kommer det snabbt att betala sig att investera i en maskin tillsammans med ett helt kit för att göra gellacknaglar därhemma snarare än att till exempel få dina naglar gjorda av en professionell nageltekniker.

 

Dessutom kostar ett gel-nagellack hos Nailster någorlunda det samma som ett genomsnittligt vanligt nagellack. Till gengäld håller den upp till tre gånger längre på dina naglar. Därför kan det faktiskt finnas en hel del pengar att spara i det långa loppet när du först har investerat i nödvändig utrustning samt alla dina favoritfärger till naglarna.

Hitta din UV- och LED-lampa billigt hos Nailster

Det finns en ocean av nageltester av UV-lampor på nätet och därför kan det vara riktigt svårt att ta reda på vilken UV- och LED-lampa du ska investera i när du ska arbeta med gellack. Du kan vara lugn, du behöver inte leta vidare. Hos oss får du en billig UV- och LED-lampa för naglar som samtidigt är otroligt kraftfull och ger optimala resultat. Är du redo att börja din resa mot vackra naglar varje dag? Investera då i ditt Nailster-kit idag och kom igång ordentligt.