Vanliga frÄgor

Hur lÀnge ska gellack hÀrda i LED-lampan?

Vanliga fÀrger bör hÀrda 1-2 minuter i LED-lampan. Mörka fÀrger, vit och mörkröd ska hÀrda 50% lÀngre, eftersom dessa fÀrger innehÄller mycket pigment som ljuset har svÄrt att trÀnga igenom och hÀrda.

Varför kommer gellackfÀrg pÄ mitt Top Coat?

Det beror pÄ att hÀrdandet av din gellackfÀrg inte var tillrÀckligt lÄng. Vanliga gellackfÀrger ska ha 1-2 minuter i LED-lampan. Om din gellackfÀrg Àr vit, svart, mörkbrun, mörkröd eller vit sÄ innehÄller fÀrgen mycket pigment som ljuset har svÄrt att trÀnga in i och dÀrför bör dessa fÀrger ha 50% extra ljus.

Varför lossnar min gellack pÄ naglarna?

Det gör den om du glömde att försegla nageltippen vid det första lagret av gellack.

Varför framstÄr inte fÀrgerna pÄ gellacket som pÄ bilderna?

Eftersom gellakfÀrgerna Àr hÄrda och visas pÄ en dator, iPhone eller mobiltelefon, och eftersom fÀrgsÀttningen pÄ varje enhet Àr olika, sÄ kommer fÀrgerna inte att vara desamma för alla som ser dem eftersom enheterna inte kan visa glitter och neon samt fÀrgskillnader nÀr fÀrgen ses i solen eller i skugga eller visa fÀrger under glödlampor, lysrör, halogen- och LED-lampor. DÀrför gör vi texter och fÀrgprover för alla gellackfÀrger som vi beskriver under bilden av gellackfÀrgen för att hjÀlpa med att se bÄde fÀrgen och lÀsa hur de ser ut samt om fÀrgen förÀndras i sol och skugga och om de har pÀrlemoreffekt, mikroglitter eller annat.

Varför kan jag dra av mitt gellack?

Det beror pÄ att ditt gellack inte har nÄgon kontakt med din nagelplatta. Antingen glömde du att fila det översta fettlagret pÄ naglarna innan du la ditt första gellack och/eller att du inte anvÀnde gellackbindning och Base Coat först, dÄ binds inte din gellack till nagelplattan och det kan dras av.

Varför ska jag fila ytan pÄ min naturliga nagel innan jag lÀgger gellack?

Det Àr för att vi alla har ett fettlager överst pÄ naglarna och gellack fÀster inte pÄ ett fettlager. Du ska inte faktiskt fila pÄ naglarna utan bara försiktigt med en buffer ta bort det övre fettlagret.

Varför lyfter min Gellak sig frÄn nagelplattan (Gellack Lifting)?

Lifting Àr nÀr gellack lyfter frÄn nagelplattan och sitter inte fast nere vid nagelbanden. För att undvika att lacket lyfter Àr det viktigt att du anvÀnder Bond/PH och Base Coat sÄ att ditt gellack fÄr ett bra fÀste pÄ nagelplattan. Se till vid det första lagret av gellack att pensla runt vid nageltippen pÄ nageln. Om du rör vid dina nagelband med gellacket kommer nageln att vÀxa ut och dÀr gellacket har suttit fast lossar den nu och lacket lyfter. (Nagelband Àr ett lager av hud som ligger runt nageln för att skydda nageltillvÀxten frÄn bakterier som kan skada nageltillvÀxten. Nagelbandet trycks försiktigt tillbaka innan du lÀgger gellack. Nagelband bestÄr av protein och protein bestÄr av fett, och inga produkter fÀster pÄ ett fettlager)

Varför hÀrdar inte mitt Gellak?

Gellack behöver vanligtvis hĂ€rda 1-2 min under en LED-lampa. MEN gellack kommer i riktigt mĂ„nga fĂ€rger. Ju mer pigment det finns i fĂ€rgen — desto mer ska fĂ€rgen hĂ€rda. SĂ„ eftersom svarta, vita och mörka fĂ€rger innehĂ„ller vĂ€ldigt mycket pigment, behöver de dĂ€rför hĂ€rda 50% lĂ€ngre Ă€n vanligt.

Varför rynkar sig min Gellak?

Att ditt gellack drar ihop sig och skapar rynkor beror pÄ att det finns ett för tjockt lager gellack. LÀgg hellre tre tunna lager Àn tvÄ tjocka lager

Varför kommer det bubblor i min Gellack?

Gellack ska lÀggas i tunna lager. Om lagret Àr för tjockt sÄ hÀrdar din LED-lampa bara ytan och den produkt som inte hÀrdas kommer att förÄngas och trÀnga in i ytan, vilket skapar bubblor.

Varför brÀnner min Gellack pÄ naglarna?

Gellack brÀnner inte pÄ naglarna om de Àr friska och om det inte finns nÄgon produkt pÄ huden. Nagelplattan bestÄr av döda hornlager. Gellack brÀnner pÄ naglarna om nageln Àr skadad och om det exempelvis har filats för mycket pÄ ytan kommer Àven ytan pÄ nageln vara mycket röd. Det kommer ocksÄ att brÀnna under hÀrdning i lampan om du har gellack pÄ dina nagelband eftersom huden dÄ kommer fÄ en brÀnnande kÀnsla under lampan. Det Àr inte farligt.

Ska jag ta en paus frÄn Nailster sÄ att mina naglar kan andas?

Nej, dina naglar bestÄr av döda hornlager och dina naglar andas inte, sÄ du behöver inte ta pauser.

Varför gör min gellackborste spÄr i mitt gellack?

Det kan bero pÄ att LED-lampan har lyst pÄ din pensel sÄ nÄgra av strÄna har hÀrdat ihop, eller om du har gjort dem i direkt solljus vilket Àr en NO-GO

Nailster för naglbitare?

Du kan absolut anvÀnda Nailster som nagelbitare. Detta Àr för att du ger dina naglar lugn och ro och fÄr lov att vÀxa lÄnga och starka.

Kan jag anvÀnda Nailster pÄ mina akryl/gelnaglar?

Ja, absolut. NÀr du har filat ytan platt sÄ lÀgger du ett lager Base Coat och sedan din gellackfÀrg och till sist Top Coat. MEN om det handlar om sjÀlvlimmade naglar rekommenderar vi inte att du anvÀnder Nailster eftersom sjÀlva borttagningen krÀver att du kan lösa upp gellacket och det kan man inte utan att den limmade nageln kommer att lossna frÄn din egen naturliga nagel.

Hur lÀnge ska ert Nailster-gellack hÀrda i UV- och LED-lampor?

Dina gelnaglar kan bli matta i ytan eftersom de inte har hÀrdats i ljuset. Men det kan ocksÄ ske om du har varit i kontakt med kemikalier som t.ex. aceton som löser upp ditt gellack.

Hur tar jag bort mitt Nailster gellack?

Du packar in dina naglar i vÄra luddfria wipes fuktade med nagellacksborttagare och tÀcker sedan med vÄra nagelklÀmmor som förseglar naglarna och skapar optimala förhÄllanden för nagellacksborttagaren. Efter 15 minuter kan du kontrollera en nagel och se hur upplöst lacket Àr. Om det fortfarande sitter fast pÄ vissa stÀllen sÄ lÄter du det sitta 15-30 minuter extra.

Varför ska jag anvÀnda Nailster-gellack-base coat?

VÄrt gellack baslack ser till att vÄra fÀrgade gellack fÀster bÀttre. Dessutom förhindrar vÄrt baslack ocksÄ missfÀrgning av dina egna naglar.

Hur kommer jag igÄng med Nailster gellack?

Om du aldrig har arbetat med gellack tidigare, eller om du helt enkelt Àr osÀker pÄ hur du ska tackla vÄrt Nailster gellack sÄ kan du gÀrna lÀsa igenom vÄr anvÀndarguide. Den guidar dig genom varje process steg för steg för att uppnÄ ett vackert och hÄllbart resultat.

Guide

Din guide till snygga naglar

01.

Förbered dina naglar: tvÀtta hÀnderna, ta bort smuts, skjut tillbaka nagelbanden, ta bort död hud vid nagelbandskanten, anvÀnd en pad pÄ nageln för att matta dem och ta bort olja, torka av med luddfria pads för att ta bort eventuella oljerester, avsluta med att applicera en primer och lÄt den lufttorka.

02.

Applicera basecoat, lÄt den torka under UV-lampan i 60 sekunder. DÀrefter behöver du bara applicera din favoritfÀrg!

03.

Efter att du applicerat din favoritfÀrg, anvÀnd vÄr Pro UV-lampa i 60 sekunder för att fÄ nagellacket att torka.

04.

Ge dina naglar en finish med ett topplack och du kan om du vill dekorera dina naglar med nagelkonst bÄde före och efter anvÀndningen av UV-lampan.