Vanliga frågor

Hur länge ska gellack härda i LED-lampan?

Vanliga färger bör härda 1-2 minuter i LED-lampan. Mörka färger, vit och mörkröd ska härda 50% längre, eftersom dessa färger innehåller mycket pigment som ljuset har svårt att tränga igenom och härda.

Varför kommer gellackfärg på mitt Top Coat?

Det beror på att härdandet av din gellackfärg inte var tillräckligt lång. Vanliga gellackfärger ska ha 1-2 minuter i LED-lampan. Om din gellackfärg är vit, svart, mörkbrun, mörkröd eller vit så innehåller färgen mycket pigment som ljuset har svårt att tränga in i och därför bör dessa färger ha 50% extra ljus.

Varför lossnar min gellack på naglarna?

Det gör den om du glömde att försegla nageltippen vid det första lagret av gellack.

Varför framstår inte färgerna på gellacket som på bilderna?

Eftersom gellakfärgerna är hårda och visas på en dator, iPhone eller mobiltelefon, och eftersom färgsättningen på varje enhet är olika, så kommer färgerna inte att vara desamma för alla som ser dem eftersom enheterna inte kan visa glitter och neon samt färgskillnader när färgen ses i solen eller i skugga eller visa färger under glödlampor, lysrör, halogen- och LED-lampor. Därför gör vi texter och färgprover för alla gellackfärger som vi beskriver under bilden av gellackfärgen för att hjälpa med att se både färgen och läsa hur de ser ut samt om färgen förändras i sol och skugga och om de har pärlemoreffekt, mikroglitter eller annat.

Varför kan jag dra av mitt gellack?

Det beror på att ditt gellack inte har någon kontakt med din nagelplatta. Antingen glömde du att fila det översta fettlagret på naglarna innan du la ditt första gellack och/eller att du inte använde gellackbindning och Base Coat först, då binds inte din gellack till nagelplattan och det kan dras av.

Varför ska jag fila ytan på min naturliga nagel innan jag lägger gellack?

Det är för att vi alla har ett fettlager överst på naglarna och gellack fäster inte på ett fettlager. Du ska inte faktiskt fila på naglarna utan bara försiktigt med en buffer ta bort det övre fettlagret.

Varför lyfter min Gellak sig från nagelplattan (Gellack Lifting)?

Lifting är när gellack lyfter från nagelplattan och sitter inte fast nere vid nagelbanden. För att undvika att lacket lyfter är det viktigt att du använder Bond/PH och Base Coat så att ditt gellack får ett bra fäste på nagelplattan. Se till vid det första lagret av gellack att pensla runt vid nageltippen på nageln. Om du rör vid dina nagelband med gellacket kommer nageln att växa ut och där gellacket har suttit fast lossar den nu och lacket lyfter. (Nagelband är ett lager av hud som ligger runt nageln för att skydda nageltillväxten från bakterier som kan skada nageltillväxten. Nagelbandet trycks försiktigt tillbaka innan du lägger gellack. Nagelband består av protein och protein består av fett, och inga produkter fäster på ett fettlager)

Varför härdar inte mitt Gellak?

Gellack behöver vanligtvis härda 1-2 min under en LED-lampa. MEN gellack kommer i riktigt många färger. Ju mer pigment det finns i färgen — desto mer ska färgen härda. Så eftersom svarta, vita och mörka färger innehåller väldigt mycket pigment, behöver de därför härda 50% längre än vanligt.

Varför rynkar sig min Gellak?

Att ditt gellack drar ihop sig och skapar rynkor beror på att det finns ett för tjockt lager gellack. Lägg hellre tre tunna lager än två tjocka lager

Varför kommer det bubblor i min Gellack?

Gellack ska läggas i tunna lager. Om lagret är för tjockt så härdar din LED-lampa bara ytan och den produkt som inte härdas kommer att förångas och tränga in i ytan, vilket skapar bubblor.

Varför bränner min Gellack på naglarna?

Gellack bränner inte på naglarna om de är friska och om det inte finns någon produkt på huden. Nagelplattan består av döda hornlager. Gellack bränner på naglarna om nageln är skadad och om det exempelvis har filats för mycket på ytan kommer även ytan på nageln vara mycket röd. Det kommer också att bränna under härdning i lampan om du har gellack på dina nagelband eftersom huden då kommer få en brännande känsla under lampan. Det är inte farligt.

Ska jag ta en paus från Nailster så att mina naglar kan andas?

Nej, dina naglar består av döda hornlager och dina naglar andas inte, så du behöver inte ta pauser.

Varför gör min gellackborste spår i mitt gellack?

Det kan bero på att LED-lampan har lyst på din pensel så några av stråna har härdat ihop, eller om du har gjort dem i direkt solljus vilket är en NO-GO

Nailster för naglbitare?

Du kan absolut använda Nailster som nagelbitare. Detta är för att du ger dina naglar lugn och ro och får lov att växa långa och starka.

Kan jag använda Nailster på mina akryl/gelnaglar?

Ja, absolut. När du har filat ytan platt så lägger du ett lager Base Coat och sedan din gellackfärg och till sist Top Coat. MEN om det handlar om självlimmade naglar rekommenderar vi inte att du använder Nailster eftersom själva borttagningen kräver att du kan lösa upp gellacket och det kan man inte utan att den limmade nageln kommer att lossna från din egen naturliga nagel.

Hur länge ska ert Nailster-gellack härda i UV- och LED-lampor?

Dina gelnaglar kan bli matta i ytan eftersom de inte har härdats i ljuset. Men det kan också ske om du har varit i kontakt med kemikalier som t.ex. aceton som löser upp ditt gellack.

Hur tar jag bort mitt Nailster gellack?

Du packar in dina naglar i våra luddfria wipes fuktade med nagellacksborttagare och täcker sedan med våra nagelklämmor som förseglar naglarna och skapar optimala förhållanden för nagellacksborttagaren. Efter 15 minuter kan du kontrollera en nagel och se hur upplöst lacket är. Om det fortfarande sitter fast på vissa ställen så låter du det sitta 15-30 minuter extra.

Varför ska jag använda Nailster-gellack-base coat?

Vårt gellack baslack ser till att våra färgade gellack fäster bättre. Dessutom förhindrar vårt baslack också missfärgning av dina egna naglar.

Hur kommer jag igång med Nailster gellack?

Om du aldrig har arbetat med gellack tidigare, eller om du helt enkelt är osäker på hur du ska tackla vårt Nailster gellack så kan du gärna läsa igenom vår användarguide. Den guidar dig genom varje process steg för steg för att uppnå ett vackert och hållbart resultat.

Guide

Din guide till snygga naglar

01.

Förbered dina naglar: tvätta händerna, ta bort smuts, skjut tillbaka nagelbanden, ta bort död hud vid nagelbandskanten, använd en pad på nageln för att matta dem och ta bort olja, torka av med luddfria pads för att ta bort eventuella oljerester, avsluta med att applicera en primer och låt den lufttorka.

02.

Applicera basecoat, låt den torka under UV-lampan i 60 sekunder. Därefter behöver du bara applicera din favoritfärg!

03.

Efter att du applicerat din favoritfärg, använd vår Pro UV-lampa i 60 sekunder för att få nagellacket att torka.

04.

Ge dina naglar en finish med ett topplack och du kan om du vill dekorera dina naglar med nagelkonst både före och efter användningen av UV-lampan.