Ta bort akrylnaglar hemma

Guides
Ta bort akrylnaglar hemma

Du behöver faktiskt inte boka tid på nagelsalongen för att få bort gamla akrylnaglar utan kan göra det helt själv hemma. Här delar vi med oss av en enkel guide som förklarar steg för steg hur du tar bort akrylnaglar utan att skada dina naturliga naglar i processen.

Innan du börjar

Du behöver följande saker i ditt borttagningskit:

  • Lösningsmedel
  • Bomullsrondeller
  • Aluminiumfolie
  • Nagelfil
  • Nagelsax
  • Skål
  • Nagelbandsolja

För att få bort akrylnaglar utan att skada ytan på dina naturliga naglar behöver du ett speciellt lösningsmedel som löser upp limmet på ett skonsamt sätt. Använd inte aceton för det torkar ut huden och kan skada nagelbanden. Det brukar dock gå bra att använda samma lösningsmedel som till exempel gelenaglar.

Innan du börjar själva borttagningsprocessen är det viktigt att första fila eller klippa ner dina akrylnaglar, antingen ner till längden på din riktiga nagel eller så kan du passar på och trimma den också.

Dränk naglarna i lösningsmedlet

Det är här som bomullsrondeller och aluminiumfolie kommer väl till hands. Häll lösningsmedlet i en skål och dränk bomullsrondellerna i vätskan. Vira en rondell runt varje nagel och därefter en bit aluminiumfolie ovanpå så att hela nageln blir inkapslad. Det går också att använda nailwraps som är som små fingerborgar av plast. Då slipper du pilla med bomull och folie.

Vänta i 20-30 minuter innan du tar bort all folie och bomull. Har akrylnaglarna fortfarande inte lossnat kan du upprepa processen en gång till. Försök inte att slita av naglarna då det kan skada ytan på dina riktiga naglar.

Fila bort rester från naglarna

Sällan räcker det med bara lösningsmedel för att få bort allt akryl och lim från naglarna. Fila försiktigt bort rester som finns kvar med en grovkornig fil. Fila inte direkt på själva nageln utan bara på lim- och akrylrester. Tänk på att dina naglar är extra känsliga för sprickor efter att de behandlats med lösningsmedel.

Eftervård av naglar

Efter att du fått bort alla rester av akryl och nagellim från dina naglar ska du helst vänta i någon vecka innan du skaffar dig nya. Hud och nagelband behöver tid för att återhämta sig. Smörja in nagelbanden varje dag med en nagelolja som bibehåller deras elasticitet. Apoteket säljer bra oljor med keratin, E vitamin och naturliga oljor. Komplettera med en fuktgivande handkräm som vårdar och skyddar huden från att bli torr och narig.

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.