Nagelbitare? – goda råd för att sluta

Annan användbar kunskap
Nagelbitare? – goda råd för att sluta

Vi känner alla till den hemska ovanan att bita på naglarna - oavsett om vi har upplevt det själva, gör det själva eller känner någon som gör det. Att bita på naglarna är en otroligt dålig vana, då den är svår att bli av med, men också för att det gör ont och inte ser speciellt trevligt ut. För många kan det vara svårt att bryta den dåliga vanan, men det är en nödvändighet för att kunna få starka, hållbara och inte minst fina naglar. I det här blogginlägget kommer vi att försöka diskutera vad bita på naglarna egentligen är, hur vanan uppstår och vad som kan göras för att bli av med den.

 

Innan vi ger dig information om nagelbitning och berättar hur du kan bli av med den dåliga vanan, vill vi göra dig medveten om att det bara är baserat på vår egen erfarenhet och expertis. Vi hoppas att du vill lära dig mer om nagelbitande hos oss.

 

Varför biter man på naglarna?

Att bita på naglarna är en svår vana att vänja sig av med. Nagelbitning börjar normalt i barndomen, och det betyder att det är en vana från just barndomen som gör att du biter på naglarna. Det är också därför vanan ofta är svår att bryta, eftersom du faktiskt har gjort det så länge du kan minnas. Vissa experter tror till och med att nagelbitning är ärftligt, eller är en vana du börjar med eftersom du ser det hos dina kamrater, föräldrar eller andra. Som nagelbitare vet du förmodligen att

intensiteten ökar i stressiga situationer när du känner dig osäker, vid tristess eller när du vill koncentrera dig. Vanan ses oftast som omedveten, vilket innebär att man oftast gör det utan att tänka på det. Det kan vara otroligt frustrerande när vanor är omedvetna, eftersom många tycker att det är ännu svårare att sluta – särskilt när du gör det som svar på stressiga situationer eller liknande.

 

Visste du att nagelbitning permanent kan skada dina naturliga naglar? Ja, tyvärr är det sant. Om du fortsätter att bita på naglarna eller har gjort det i många år kan det vara oerhört svårt för dina

naturliga naglar att bli starka. Vi har lärt oss att de som har slutat bita på naglarna tenderar att få naturliga naglar som är mjuka, svaga och lätt går sönder. Det är därför en otroligt lång process att få de starka naglarna du drömmer om. Dessutom kan det direkt skada din hud. När du biter på naglarna kan huden bli mycket öm och irriterad, och det kan vara så illa att du ofta får inflammation eller infektioner i nagelbandsområdet. Din hud och vävnader är därför extremt sårbara och mer mottagliga för bakterier och infektioner. Detta beror ofta på att din nagel kommer i kontakt med din mun, och du kan därför uppleva infektioner och inflammation på både händerna och i munnen.

 

Hur slutar man att bita på naglarna?

Du vet förmodligen att det är en evig kamp att bryta den dåliga vanan, och du kan till och med ha provat flera metoder för att bli av med den. Vi hoppas att vi kan ge nya och kreativa inputs, idéer och råd om vad du kan göra för att undvika att bita på naglarna – men kom ihåg att det är en

individuell kamp. Vi har full förståelse för att det kan vara frustrerande och svårt att hitta exakt den metod som passar dig, men det är så individuellt vilka metoder som är effektiva på just dig. Det finns ingen metod som är bättre än en annan, så prova olika och ge inte upp.

 

Skapa vackra naglar med Gel Polish eller Akrylgel

Visste du att en extremt effektiv metod mot att bita på naglarna är att skapa vackra naglar med våra gelpolis-färger och akrylgeler? Därför behöver du inte längre dölja dina sönderbitna naglar eller bli generad över dem. Anledningen till att Gel Polish och Akrylgel är effektiva metoder beror på den tjocka konsistensen, vilket gör det nästan omöjligt för dig att bita i. Du kan därför enkelt dekorera dina naglar med vackra färger, även om dina naglar får förbli korta till att börja med. Vi garanterar att du kommer att bli förvånad över hur snabbt dina naglar växer ut och blir långa och vackra! På grund av den tjocka konsistensen hos våra Gel Polish och akrylgeler kommer dina naglar att

förstärkas. Du kan därför säga adjö till svaga, mjuka och slitna naglar för gott. Om du är osäker på hur du applicerar våra produkter kan du läsa om dem här: Hur man applicerar Gel Polish och Hur man gör akrylnaglar?

 

Om dina naglar är extremt mjuka och svaga rekommenderar vi att du använder våra Builder Gels. Våra Builder Gels fungerar som en nagelförstärkare och stärker dina naglar upp till 30 gånger. Builder Gel fungerar på samma sätt som våra Gel Polish, men har en ännu starkare och tjockare konsistens. Vi har sju olika och vackra nyanser, och du kan därför applicera endast våra Builder Gels på nageln. Men om du har fallit pladask för en av våra många Gel Polish-färger kan du applicera färgen efteråt. Du kan välja fritt! Eftersom Builder Gels är tjocka i konsistensen är det extra viktigt att applicera ett tunt och jämnt lager. Det kan vara en bra idé att applicera på några fingrar i taget för att undvika att produkten rör sig innan den hårdnar.  Builder Gel är därför perfekt för dig som

upplever svaga naglar som tenderar att gå sönder. Du kan läsa mer om vår Builder Gel och andra fördelar med gelén här.

 

Ha alltid din nagelfil till hands

Kanske märker du det, men oftast biter du på naglarna eller har lust att göra det för att en nagel har en flisa. Ett hack i en nagel kan vara otroligt svårt att motstå, och man kan knappt tänka på något annat än det. Det är så lätt att ta till att bita av den där skadade biten, men tyvärr är det en stor bov i dramat för hur vanan uppstår eller ökar. Det är därför en bra idé att ha nagelfilen med dig i väskan. På så sätt är det enkelt för dig att ta fram filen och fila till din nagel om du har oturen att ha en skavd nagel. Vill du veta mer om skavda naglar kan du läsa vårt blogginlägg här.  

 

Skäm bort och ta hand om dina naglar

Dina naglar utsätts för trauma och är därför extra sårbara. Det är därför otroligt viktigt att du

kommer ihåg att ta hand om dina naglar dagligen. Vi rekommenderar att du använder vår fantastiska handkräm för att återfukta din hud och lindra irritation. Krämen är idealisk för att skydda din hud, ge den fukt, undvika torra fläckar och grov yta. Vår handkräm behöver inte sköljas bort utan gnuggas på huden tills den är absorberad. Dessutom kommer dina händer att tacka dig extra mycket för att du använder vår nagelbandsolja. Vår olja är både återfuktande och isolerande, och den vårdar dina naglar på djupet. Syftet med att använda vår olja är att stärka nagelbanden och därmed göra dem friska och vackra. Vi rekommenderar att du gör detta 2-3 gånger dagligen.

 

Ändra din vana

Vi tycker att det hjälper mycket om du har ett alternativ till din dåliga vana. Det är ett briljant knep för att ge naglarna den nödvändiga friden, men samtidigt triggar du den omedvetna lusten genom något annat. Det är olika vad folk upplever som hjälper men bra insatser kan vara en stressboll, en penna, ett mynt eller något liknande. Det viktigaste är bara att ditt alternativ kan passa din hand så att händerna aktiveras när lusten uppstår. Dessutom är det en bra idé att fundera över vilka

situationer du biter på naglarna i, så att du kan se till att du har din grej med dig i de givna

situationerna. Det kan vara så att du brukar bita på naglarna när du bekvämt har gosat ner dig under täcket i soffan framför en film, eller när du har ett långdraget jobbmöte. Tänk en extra gång i dessa situationer så att du hjälper dig själv att bli av med vanan bäst och snabbast.

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.