Hur gör man akrylnaglar?

Guides
Hur gör man akrylnaglar?

Hur gör man akrylnaglar? En praktisk tvåstegsguide

Vill du lära dig göra egna akrylnaglar hemma? Det är inte alls svårt men det kräver både tid och tålamod. Här förklarar vi i två busenkla steg hur det går till att bygga riktigt snygga akrylnaglar som du kan färga och dekorera precis hur du vill. 

Förbered dina naglar (steg 1)

Rena och jämna naglar är helt grundläggande för att få ett bra resultat. Börja med att polera dina naglar med en poleringsfil. Det hjälper till att jämna ut ytan på dina naglar. Det ger också ett finare och mer hållbart slutresultat. Se till att få bort all smuts från naglarna efter de har slipats.

Har du rester från tidigare nagellack är det viktigt att få bort det innan du börjar bygga på med akrylnaglar. Använd gärna en skonsam acetonfri nagellacksborttagare som inte torkar ut huden.

Med rena och jämna naglar kan du nu gå vidare till att hälla akrylvätskan i en ren skål och börja bygga dina drömnaglar!


Detta behöver du i nagelverktygslådan:
- Nagellacksborttagning (helst acetonfri)
- Poleringsfil
- Nagelfil
- Primer
- Akrylvätska
- Akrylpulver
- Akrylpensel
- Skål

Bygg dina naglar (steg 2)

Börja med att pensla primergel på naglarna som ser till att akrylvätskan inte lossnar. Vänta tills primern är helt torr innan du fortsätter (ca 2 minuter). Nästa steg är att doppa penseln i akrylvätskan. Ju högre kvalitet på din pensel desto bättre resultat så investera gärna i en pensel av mård- eller sobelhår.

Doppa penseln först i akrylvätska och därefter i burken med akrylpulver. En krämig liten kula formas på penselspetsen. Lägg kulan på nageln och börja sprida ut över hela nageln, ända ut till kanterna och så jämnt som möjligt. Beroende på storleken och formen på dina naglar kommer du att behöva upprepa processen 3-4 gånger. Och det gäller att vara snabb. Akrylpulvret brukar härda ganska så snabbt! 

När du är färdig med alla naglar får du vänta tills de torkat ordentligt. Sen är det bara att börja fila till önskat utseende. Använd en grovkorning fil först och en finkorning fil därefter. Avsluta med ett top coat lager för en glansig finish. 

Förlängda akrylnaglar 

Det här är ett extrasteg som du absolut inte behöver göra om du redan är nöjd med längden på dina naglar. Vill du däremot ha långa läckra naglar kan du förlänga dem med tippar som limmas fast på nagelkanterna. I så fall blir detta steg två och själva byggandet av naglarna blir steg 3. 

Senaste artiklarna

Se alla

Kategorier

Inspiration

Låt dig inspireras av Nailsters många kunder.